PRP-behandling hudföryngring ansikte med microneedling pris 3500 kr.

PRP-behandling mot håravfall pris 3500 kr.

PRP- behandling

Vad kan vi behandla med PRP?

 • Hudföryngring
 • Solskadad hud
 • Linjer och rynkor
 • Pigmentfläckar
 • Acneärr
 • Bristningar
 • Håravfall
 • Och mycket mer…

PRP står för Platelet Rich Plasma och är kroppens egna system för läkning och nybildning. Blodet består förutom av röda blodkroppar och plasma även av blodplättar även kallade trombocyter. Trombocyterna innehåller alla de tillväxtfaktorer som behövs för skapa nytt kollagen och stimulera återbildningen av hudvävnad.

PRP är helt naturligt då det kommer från dig själv – dvs ditt eget blod. Det är alltså inget läkemedel utan ett koncentrat av dina egna blodplättar som injiceras där din kropps egna förmåga inte riktig räcker till.

Metoden kallas ofta för ”vampyrbehandling”

Hur går en behandling med PRP till?

Vi startar med en konsultation där du får fylla i en hälsodeklaration och utifrån den går vi igenom om det finns några hinder för behandling.

Du får en utförlig beskrivning av hur behandlingen går till och vilka resultat du kan förvänta dig.

Ett blodprov tas ifrån armvecket, ca 20 ml och därefter centrifugerar vi blodet så att blodplättarna tas tillvara. Koncentrationen är nu 4-10ggr högre och vi kan nu återinjicera dem på ställen där det behövs, via microneedling eller med kanyl.

Hur många behandlingar behövs?

Vanligtvis brukar man rekommendera en serie på 3 behandlingar med ca 1 månads mellanrum men det kan variera beroende på behandlingsområde. En upprepande behandling behövs ofta efter 6-12 mån.

När syns resultatet?

Detta här är en behandling som jobbar över tid. Nyproduktionen av kollagen ör en långsam process men redan efter ca 1 vecka ser du en tydlig förbättring av strukturen i huden med ökad spänst och lyster. Det fulla resultatet ser du efter 4-6 månader.

Finns det några biverkningar?

Du kan uppleva en rodnad och lätt svullnad direkt efter behandling men som oftast dämpas efter några timmar och är helt borta på några dagar.  Eftersom PRP kommer från ditt eget blod ger det inga biverkningar i form av allergier.

PRP behandling ökar i popularitet i Sverige och nya användningsområden upptäcks. Tex så används PRP för att behandla artros i knä, höft samt tennisarmbågar.

I andra länder har den använts i många år och är erkänd som en god behandlingsmetod tex inom idrottsmedicin och avancerad sårvård.

Välkommen att boka tid på någon av våra mottagningar:

Vaccinia AB

Tel: 0709-884096

Telefontid mån-tor: kl. 09-10

E-post: info@vaccinia.se

vaccinia.se

Kontakta oss

  Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

  © Copyright 2021 - Vaccinia AB