PRP-behandling för ansikte, håravfall och ortopediska besvär.

PRP står för Platelet Rich Plasma och är kroppens egna system för läkning och nybildning. Blodet består förutom av röda blodkroppar och plasma även av blodplättar även kallade trombocyter. Trombocyterna innehåller alla de tillväxtfaktorer som behövs för skapa nytt kollagen och stimulera återbildningen av hudvävnad.

PRP är helt naturligt då det kommer från dig själv – dvs ditt eget blod. Det är alltså inget läkemedel utan ett koncentrat av dina egna blodplättar som injiceras där din kropps egna förmåga inte riktig räcker till. Det leder till bildande av kollagen och hyaluronsyra. Metoden kallas ofta för ”vampyrbehandling”

Vi erbjuder följande behandlingar 

Pris per behandling. Oftast rekommenderas 3 behandlingar med 1-4 veckors mellanrum som start behandling.

 • PRP-behandling hudföryngring ansikte med microneedling pris 2900 kr.
 • PRP-behandling mot håravfall pris 2900 kr.
 • PRP-behandling mot tennisarmbåge 3500 kr.
 • PRP-behandling mot artros i knä 3500 kr.
 • Paketpris boka tre behandlingar hår/ansikte inom rekommenderat intervall och få 50 % rabatt på tredje behandlingen.

Vad kan vi behandla med PRP?

 • Hudföryngring
 • Solskadad hud
 • Linjer och rynkor
 • Pigmentfläckar
 • Acneärr
 • Bristningar
 • Håravfall
 • Tennisarmbåge
 • artros i knä
prp-behandling

PRP-behandling ansikte

Vill du ha jämnare och fastare hud? Microneedling med *skinpen kombinerat med PRP ökar hudens kollagenproduktion och ger en föryngrande effekt vilket även bidrar till att finare linjer och tex pigmentfläckar blir mindre synliga.

Läs mer
prp-behandling

PRP-behandling mot håravfall

En PRP behandling hår är behandling för personer som har problem med håravfall. Upplever du att ditt hår har blivit tunnare eller att du tappar mer hår än vanligt? Då kan en PRP-behandling kanske vara en lösning för dig.

Läs mer
prp-behandling

Ortopedisk PRP

En PRP behandling hår är behandling för personer som har problem med håravfall. Upplever du att ditt hår har blivit tunnare eller att du tappar mer hår än vanligt? Då kan en PRP-behandling kanske vara en lösning för dig.

Läs mer

Nya regler

Den 1 juli 2021 trädde nya regler om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar i kraft. De nya reglerna i lagen (2021:363) om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar innebär bland annat att:

Det införs kompetenskrav för den som utför behandlingarna och att verksamheten är skyldig att informera om samtycke och betänketid, samt kontrollera att den som får behandlingen är över 18 år.

Konsultation

För att uppfylla dessa krav startar vi med en konsultation där du får fylla i en hälsodeklaration och utifrån den går vi igenom om det finns några hinder för behandling.

Du får en utförlig beskrivning av hur behandlingen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Vi går också igenom risker för eventuella komplikationer och biverkningar samt vilken eftervård som kan behövas. I samband med konsultationen få du skriva på ett papper för att säkerställa att du tillgodogjort dig informationen.

När konsultationen är klar och inga kontraindikationer framkommit kan önskad behandling bokas efter 2 dagars betänketid.

Konsultationen är kostnadsfri.

Hur går en behandling med PRP till?

Ett blodprov tas ifrån armvecket, ca 20 ml detta tar några minuter. Därefter centrifugerar vi blodet för att blodplättarna ska separeras från blodplasman och de röda blodkropparna så att vi lättare kan komma åt den del av vätskan som gör mest nytta. Koncentrationen är nu 4-10ggr högre och vi kan nu återinjicera dem på ställen där det behövs, via microneedling eller med kanyl.

Hur många PRP-behandlingar behövs?

Vanligtvis brukar man rekommendera en serie på 3 behandlingar med ca 1 månads mellanrum men det kan variera beroende på behandlingsområde. En upprepande behandling behövs ofta efter 6-12 mån.

När syns och märks resultatet?

Detta här är en behandling som jobbar över tid. Nyproduktionen av kollagen är en långsam process men redan efter ca 1 vecka ser du en tydlig förbättring av strukturen i huden med ökad spänst och lyster. Om du gjort behandlingen mot håravfall kan du  redan efter en behandling märka att du tappar mindre hår.  Det fulla resultatet ser du efter 4-6 månader. Vi ortopediska besvär tex artros i knä kan du känna en förbättring vad gäller smärta, stelhet och svullnad efter några veckor.

Finns det några biverkningar?

Om du gjort en PRP-behandling med microneedling kan du uppleva en rodnad och lätt svullnad direkt efter behandling men som oftast dämpas efter några timmar och är helt borta på några dagar. I hårbotten kan en rodnad förekomma direkt efter behandlingen men det avtar snabbt. Eftersom PRP kommer från ditt eget blod ger det inga biverkningar i form av allergier.

PRP behandling ökar i popularitet i Sverige och nya användningsområden upptäcks. Tex så används PRP för att behandla artros i knä, höft samt tennisarmbågar.

I andra länder har den använts i många år och är erkänd som en god behandlingsmetod tex inom idrottsmedicin och avancerad sårvård.

Läs mer här

 • Starterbjudande PRP ansikte/håravfall

 • Modeller sökes

 • PRP hudföryngring/förbättring och mot håravfall