PRP ansikte

PRP-behandling hudföryngring ansikte med microneedling pris 2900 kr.

Vill du ha jämnare och fastare hud? Microneedling med *skinpen kombinerat med PRP ökar hudens kollagenproduktion och ger en föryngrande effekt vilket även bidrar till att finare linjer och tex pigmentfläckar blir mindre synliga.

Microneedling med skinpen i kombination med PRP rekommenderas för bland annat:

  • Huduppstramning och hudföryngring
  • Reducera fina linjer och rynkor
  • Förminska förstorade porer
  • Minska hudpigmenteringar
  • Minska synligheten av ärr, akne och läkta brännskador
  • Minska synligheten av hudbristningar och celluliter

Så fungerar microneedling-tekniken

*SkinPen skapar kontrollerade mikroskador i huden för att på så sätt stimulera kroppens naturliga sårläkningsprocess, samtidigt som cellskador minimeras. Resultatet blir en effektiv återuppbyggnad av ärrvävnad, utan att den generella hudstrukturen påverkas.

Det finns en mängd nålar /pennor på marknaden av olika kvalitet som används för microneedling.

Vi använder enbart SkinPen® eftersom det är första godkända mikroneedling-pennan i världen som är såväl CE-märkt som ISOcertifierad.

SkinPen® är också den första mikroneedling-pennan i världen som är godkänd av
amerikanska läkemedelsverket (FDA), och som är kliniskt bevisad att säkert och
effektivt behandla akne-ärr i ansiktet för åldrarna 22 år och uppåt.

PRP står för Platelet Rich Plasma och är kroppens egna system för läkning och nybildning. Blodet består förutom av röda blodkroppar och plasma även av blodplättar även kallade trombocyter. Trombocyterna innehåller alla de tillväxtfaktorer som behövs för skapa nytt kollagen och stimulera återbildningen av hudvävnad.

PRP är helt naturligt då det kommer från dig själv – dvs ditt eget blod. Det är alltså inget läkemedel utan ett koncentrat av dina egna blodplättar som injiceras där din kropps egna förmåga inte riktig räcker till.

Metoden kallas ofta för ”vampyrbehandling”

Vad ska jag tänka på innan behandlingen :

Undvik Omega-3

Undvik att ta tabletter innehållande omega-3 tre dagar innan din behandling. Detta gäller även mat som är rik på omega-3 fetter som fisk och avokado. Omega-3 innehåller ett ämne som är blodförtunnande och det gör så att man lättare får blåmärken. Tar du omega-3 innan är risken för att få blåmärken efter behandlingen stor.

Undvik blodförtunnande medicin

3 dagar innan behandling ska du undvika att ta värktabletter som även har en blodförtunnande effekt tex Ipren ( Ibuprofen) , Treo, Magnecyl, Voltaren och liknande.

Drick vatten

Se till att dricka rikligt med vatten innan din PRP-behandling.Är du för uttorkad så kommer det vara svårare att dra blod från dig och det är ditt blod vi vill åt för att kunna utvinna tillväxtfaktorerna ur din blodplasma.

Alkohol

Undvik alkohol både dagen före och dagen efter behandlingen då alkohol kan göra plasman mindre effektiv.

Hur går en behandling med PRP till?

Ett blodprov tas ifrån armvecket, ca 20 ml och därefter centrifugerar vi blodet så att blodplättarna tas tillvara. Koncentrationen är nu 4-10ggr högre och vi kan nu återinjicera via microneedling på ställen där det behövs.

Hur många behandlingar behövs?

Vanligtvis brukar man rekommendera en serie på 3 behandlingar med ca 1 månads mellanrum men det kan variera beroende på behandlingsområde. En upprepande behandling behövs ofta efter 6-12 mån.

När syns resultatet?

Detta här är en behandling som jobbar över tid. Nyproduktionen av kollagen ör en långsam process men redan efter ca 1 vecka ser du en tydlig förbättring av strukturen i huden med ökad spänst och lyster. Det fulla resultatet ser du efter 4-6 månader.

Finns det några biverkningar?

Du kan uppleva en rodnad och lätt svullnad samt en stickande/brännande känsla direkt efter behandling men som oftast dämpas efter några timmar och är helt borta på några dagar.Du kan också flaga efter några dagar. Eftersom PRP kommer från ditt eget blod ger det inga biverkningar i form av allergier.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

Vi kommer avsluta din behandling med en lugnande ansiktsmask som känns skön då den lindrar och svalkar den lätt brännande känslan som kan ha uppstått efter behandlingen. Du ska inte använda någon make-up på 24 timmar , ej heller använda andra hudvårdsprodukter de kommande 24 timmarna än den hudkräm du får med dig efter behandling.

Ingen träning det närmaste dygnet, detta för att undvika ökad blodcirkulation som gör att plasman fördelas ut i kroppen.

Läs mer här

  • Starterbjudande PRP ansikte/håravfall

  • PRP hudföryngring/förbättring och mot håravfall