PRP håravfall

Pris PRP-behandling mot håravfall 

  • standard innebär att vi behandlar skalpen längst upp på huvudet- 2 rör plasma tas från dig.
  • extra vill du lägga till fler områden tex bakhuvudet så kostar varje extra rör plasma 600 kr vid samma behandlingstillfälle.

En PRP behandling hår (Platelet Rich Plasma) är behandling för personer som har problem med håravfall. Upplever du att ditt hår har blivit tunnare eller att du tappar mer hår än vanligt? Då kan en PRP-behandling kanske vara en lösning för dig.

PRP mot håravfall

  • ökar blodtillförseln åt hårfollikeln
  • ökar hårstråets tjocklek
  • triggar och bibehåller tillväxtfasen
  • kontrollerar hårtillväxtcykeln
  • minskar håravfall

PRP står för Platelet Rich Plasma och är kroppens egna system för läkning och nybildning. Blodet består förutom av röda blodkroppar och plasma även av blodplättar även kallade trombocyter. Trombocyterna innehåller alla de tillväxtfaktorer som behövs för skapa nytt kollagen och stimulera återbildningen av hudvävnad.

PRP är helt naturligt då det kommer från dig själv – dvs ditt eget blod. Det är alltså inget läkemedel utan ett koncentrat av dina egna blodplättar som injiceras där din kropps egna förmåga inte riktig räcker till.

Att tänka på innan behandlingen :

Undvik Omega-3

Undvik att ta tabletter innehållande omega-3 tre dagar innan din behandling. Detta gäller även mat som är rik på omega-3 fetter som fisk och avokado. Omega-3 innehåller ett ämne som är blodförtunnande och det gör så att man lättare får blåmärken. Tar du omega-3 innan är risken för att få blåmärken efter behandlingen stor.

Undvik blodförtunnande medicin

3 dagar innan behandling ska du undvika att ta värktabletter som även har en blodförtunnande effekt tex Ipren ( Ibuprofen) , Treo, Magnecyl, Voltaren och liknande.

Drick vatten

Se till att dricka rikligt med vatten innan din PRP-behandling. Är du för uttorkad så kommer det vara svårare att dra blod från dig och det är ditt blod vi vill åt för att kunna utvinna tillväxtfaktorerna ur din blodplasma.

Alkohol

Undvik alkohol både dagen före och dagen efter behandlingen då alkohol kan göra plasman mindre effektiv.

Hur går en behandling med PRP mot håravfall till?

Ett blodprov tas ifrån armvecket, ca 20 ml och därefter centrifugerar vi blodet så att blodplättarna tas tillvara. Koncentrationen är nu 4-10ggr högre. Därefter fyller vi ett antal sprutor med plasma. Dessa injiceras ytligt i din hårbotten. Hårsäckarna växer fyra till sex millimeter ner i huden, men den del av hårsäcken som drar nytta av PRP ligger cirka tre millimeter ner i huden. Blodplättarna innehåller tillväxtfaktorer som aktiverar stamceller kring hårsäcken vilket i sin tur gör att håret stimuleras till återväxt och håravfallet minskar.

Eftersom injektionerna är relativt ytliga kommer de inte att kännas något speciellt. Ibland kan man uppleva en spänning i huden eller att det svider – detta kommer från vätskan som skall ta plats under huden och den befintliga vävnaden måste lämna plats åt PRP-dropparna.

Hur många behandlingar behövs?

För bästa resultat rekommenderas 3-4 behandlingar med 1 månads mellanrum. Men märker redan efter en behandling att håravfallet minskar. Efter en månad gör man sin andra behandling. Behandlingen kan sedan behöva upprepas någon gång om året.

När syns resultatet?

Inom 3-6 månader kan man märka resultat genom ökad hårtillväxt och förbättring av hårets tjocklek och kvalité. Många märker redan efter en behandling att håravfallet minskar. PRP-Behandling kan även hjälpa mot klåda eller irritation i hårbotten.

Finns det några biverkningar?

Lite rodnad i huden kan synas i några timmar efter en behandling och det kan sticka lite i hårbotten men biverkningarna är inte mer än så.

Eftersom PRP kommer från ditt eget blod ger det inga biverkningar i form av allergier.

Vad ska man tänka på efter behandling med PRP mor håravfall?

De allra flesta klarar av att återgå till sina vardagsaktiviteter direkt efteråt. Tvätta inte håret på ca 1 timma efter behandling för att låta plasma verka ordentligt. Undvik att träna samma dag som du gjort din behandling. Träning ökar blodcirkulationen i kroppen och plasman sprids då snabbare ut i kroppen vilket vi inte vill.

Läs mer här

  • Starterbjudande PRP ansikte/håravfall

  • PRP hudföryngring/förbättring och mot håravfall