Ortopedisk PRP-behandling

Har du problem med tennisarmbåge eller lider du av artros i dina knän?

Pris per behandling 3500 kr

Kanske har du redan provat en rad olika behandlingar rekommenderade av läkare och fysioterapeut men där du inte fått önskad effekt?

Då kan PRP-behandling för dina besvär vara något för dig.

Vid ortopedisk PRP utnyttjas celler och proteiner som finns naturligt i människans kropp för att stimulera en effektiv återväxt av vävnader inklusive brosk, senor och ligament.

PRP är en kroppsegen biologisk behandling som stimulerar vävnadsläkning och dämpar inflammation. Biverkningsrisken är mycket låg eftersom inga främmande ämnen används. Risken för infektion är mycket liten.

PRP står för Platelet Rich Plasma och är kroppens egna system för läkning och nybildning. Blodet består förutom av röda blodkroppar och plasma även av blodplättar även kallade trombocyter. Trombocyterna innehåller alla de tillväxtfaktorer som behövs för skapa nytt kollagen och stimulera återbildningen av hudvävnad.

PRP är helt naturligt då det kommer från dig själv – dvs ditt eget blod. Det är alltså inget läkemedel utan ett koncentrat av dina egna blodplättar som injiceras där din kropps egna förmåga inte riktigt räcker till.

Vad ska jag tänka på innan behandlingen:

Undvik Omega-3

Undvik att ta tabletter innehållande omega-3 tre dagar innan din behandling. Detta gäller även mat som är rik på omega-3 fetter som fisk och avokado. Omega-3 innehåller ett ämne som är blodförtunnande och det gör så att man lättare får blåmärken. Tar du omega-3 innan är risken för att få blåmärken efter behandlingen stor.

Undvik blodförtunnande medicin

3 dagar innan behandling ska du undvika att ta värktabletter som även har en blodförtunnande effekt tex Ipren (Ibuprofen) , Treo, Magnecyl, Voltaren och liknande.

Drick vatten

Se till att dricka rikligt med vatten innan din PRP-behandling. Är du för uttorkad så kommer det vara svårare att dra blod från dig och det är ditt blod vi vill åt för att kunna utvinna tillväxtfaktorerna ur din blodplasma.

Alkohol

Undvik alkohol både dagen före och dagen efter behandlingen då alkohol kan göra plasman mindre effektiv.

Hur går en behandling med PRP till?

Ett blodprov tas ifrån armvecket, ca 20 ml och därefter centrifugerar vi blodet så att blodplättarna tas tillvara. Koncentrationen är nu 4-10ggr högre och vi kan nu återinjicera det i det skadade området.

Hur många behandlingar behövs?

En behandlingsomgång består av en 3 injektioner med 1-2 veckors mellanrum.

Efter två månader ges ytterligare en injektion och därefter kan man behöva en underhållsdos om året beroende.

Hur mår jag efter en behandling och vad ska jag tänka på?

Omedelbart efter behandlingen kan man känna ömhet i området. Efter en ortopedisk PRP behandling kan en viss svullnad och ömhet uppstå under 1–2 dagar efter behandlingen.

För att uppnå bästa resultat av din PRP-behandling ska du inte träna eller utföra andra tyngre aktiviteter den närmsta veckan efteråt. Undvik också preparat innehållande NSAID de kommande tre dagarna.

Läs mer här

  • Erbjudande på PRP behandling mot tennisarmbåge eller artros i knä.

  • Starterbjudande PRP ansikte/håravfall

  • Modeller sökes