Vaccinias TURlista för 2020

Vaccinias TBE-buss har kört klart för säsongen 2020 och nu hänvisar vi till mottagningen i Lidköping och Skövde istället. Boka tid via vaccinia.se

Välkomna!

 • Falköping ICA Supermarket
 • Gullspång ICA Supermarket:
 • Götene ICA Kvantum:
 • Herrljunga ICA Supermarket:
 • Hjo ICA Supermarket:
  Karlsborg ICA Supermarket:
 • Lidköping ICA kvantum Hjertberg:
 • Lidköping
 • Mariestad Coop
 • Nossebro ICA Supermarket:
 • Skara ICA Kvantum Munken:
 • Skara  Vårdcentralen Vilan:
 • Skövde Elins Esplanad:
 • Tibro ICA Supermarket:
 • Tidaholm ICA Kvantum:
 • Töreboda ICA Supermarket:
 • Vara Ica Kvantum

*med reservation för ändringar som kan komma att göras med anledning av Corona-situationen.

TBE-bussen

Intresset för TBE-vaccination är mycket stort i vårt område. För att kunna genomföra detta på ett säkert sätt med tanke på Corona-pandemin är det mycket viktigt att personer som kommer till vår buss respekterar och följer våra riktlinjer.

Så här går det till!
För att minimera smittspridning gäller följande:

1. Stanna hemma om du har symtom på luftvägsinfektion som hosta, snuva, ont i halsen, feber eller sjukdomskänsla. Du ska ha varit symtomfri i 2 dagar innan du besöker oss. Även om du har startat upp din TBE-vaccination och det är dags att fylla på är det viktigt att du följer dessa regler. Det är inga problem att vänta tills du är frisk med att fylla på TBE-vaccinet även om det skulle gått längre tid än vad som rekommenderats, du behöver inte börja om!

2. Håll avstånd till människor runt omkring dig. 2 meter är en bra riktlinje.

3. Ta en nummerlapp och fyll i en hälsodeklaration ( görs inför varje dos, även påfyllningar) Använd helst en egen penna! Gå iväg en bit och fyll i pappret så det inte blir trångt runt bordet där blanketterna ligger. Det finns gått om tid till detta.

Nummerlappssystemet gäller för genomgång med sköterska och betalning i tältet. Det sitter en nummerdisplay på tältet som talar om vilket nummer som expedieras.

Om du har ett nummer där du har minst 40 st framför dig uppmanas du vänta på avstånd genom att lämna området en stund och tex sitta i bilen.

Vi vaccinerar ca 45-60 st i timman, på sätt kan du räkna ut hur lång tid det kommer ta innan det är din tur. Om ditt nummer precis skulle passerat när du kommer tillbaka hjälper vi dig givetvis ändå.

4. Använd handsprit i samband med besöket hos oss. Det finns på plats men ta gärna med egen.

5. Betala gärna med swish i förväg men visa din betalning i historik eller liknade när du kommer fram till sköterskan i tältet. Ha vaccinationskort och hälsoblanketten framme när det är din tur.

6. När du är klar i tältet går du bort till bussen. Om det är kö in i bussen hålls avstånd med 2 meter mellan varje person.

7. Ni går in en och en i bussen och får er vaccination, en förälder får givetvis följa med sitt barn in i bussen. Ta av jackor och tröjor innan ni kommer in i bussen för att minimera tiden i busen. Vi vaccinerar gärna riksgrupper utanför bussen. Personalen använder visir för allas säkerhet.

I händelse av att det blir ett mycket stort tryck vid något av våra stopp kan vi utifrån säkerhetsskäl bli tvungna att begränsa antalet personer som kan vaccineras vid det enskilda tillfället.

Vi ber om förståelse för detta!

Hos oss kan du påbörja en TBE- vaccination eller fortsätta att fylla på. Vi hjälper till att reda ut var i programmet du befinner dig om du tex har påbörjat en grundvaccination tidigare men inte fullföljt.

Under sommarsäsongen maj-augusti vaccinerar vi mot TBE “mobilt” vilket innebär att vi kör runt i Skaraborg med omnejd i vår silverfärgade Ford Transit buss märkt med fästingar och ”vaccinationsbussen”.

Vi besöker platser nära dig för att det ska vara enkelt och smidigt att komma igång. För att underlätta för kunden har vi ett nummerlappssystem så man behöver inte stå på rad och vänta utan kan röra sig och kanske gå och köpa något att dricka eller låta barnen leka i närheten.

Vi dokumenterar i ett journalsystem som gör det möjligt att få påminnelser via sms när det är dags att fylla på med nästa dos. En fördel med att vaccinera dig i vår vaccinationsbuss är att vi dokumenterar i samma system som vi använder på mottagningarna och därmed hittar vi de vaccinationer som du tagit i bussen även om du fortsätter hos oss på mottagningen senare. Det kan annars vara ett problem när man vaccineras hos olika vårdgivare att man inte ser alla doser som tagits.

I god tid inför kommande säsong publicerar vi  TUR-listan på hemsidan och den kommer också att finnas  tillgänglig på fästing.nu Sök på önskad ort. Här kan du också läsa aktuell information om TBE.

Vaccinia AB

Tel: 0709-884096

Telefontid mån-tor: kl. 09-10

E-post: info@vaccinia.se

vaccinia.se

Kontakta oss

  Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

  © Copyright 2021 - Vaccinia AB