Vaccination på arbetsplatsen

Önskar ni som företag underlätta för era medarbetare att vaccinera sig mot tex TBE, influensa eller lunginflammation?

Det finns många fördelar med att erbjuda vaccination som förmån. Exempelvis minskar sjukfrånvaron på arbetet vilket ger fördelar både för det enskilde individen och företaget.
Genom att vaccinationen utförs på arbetsplatsen sparas dyrbar arbetstid in samtidigt som man ser till att det verkligen blir gjort. Förmånen är dessutom avdragsgill för företaget och skattefri för den anställde.

Fördelen med att vaccineringen kan ges på företaget är tidsbesparingen och att det verkligen blir gjort. Som förmån är det avdragsgillt och skattefri för den som vaccineras.

Beställ vaccination till ditt företag via kontaktformuläret längre ner på denna sida så återkommer vi med detaljerad information. Beställningen är INTE bindande.

Behöver du vaccination inför tjänsteresa?  Läs mer här.

 

Ortopedisk PRP-behandling

Vaccin mot influensa

Vi erbjuder företag att vaccinera sina anställda mot influensa.

Vaccin mot influensa bidrar till att företagets anställda håller sig friska, vilket är bra för både individen som riskerar att drabbas och för företaget som minskar risken för sjukskrivningar.

Vaccination mot influensa ges en gång årligen eftersom viruset förändras år från år.

Vaccin mot lunginflammation

Ni som företag kan kontakta oss för vaccination mot lunginflammation.

Vaccin mot lunginflammation bidrar till att företagets anställda håller sig friska, vilket är bra både för individen som riskerar att drabbas och för företaget som minskar risken för sjukskrivningar.

Pneumokocker är en vanlig orsak till lunginflammation och mot dessa bakterier kan man vaccineras. Det finns 2 sorters vaccin och båda ges som en engångsdos. Vi hjälper sig att avgöra vilken sort som är lämplig.

företagsvaccination mot bältros

Vaccin mot bältros

Ni som företag kan kontakta oss för vaccination mot bältros.

Vaccinet rekommenderas till alla personer över 50 år. Vaccinet ges i två doser med två månaders mellanrum. 2 doser ger ett skydd på ca 90 procent.

Vaccination för tbe

Vaccin mot TBE för dig som vistas i ett riskområde

Ni som företag kan kontakta oss för vaccination mot TBE.

TBE fästingöverför hjärninflammation är en allvarlig sjukdom som sprids till människor via fästingar. Någon behandling mot TBE finns inte därför är det viktigt att vaccinera sig mot TBE om man vistas i ett område där det finns risk för TBE. Skaraborg räknas som ett riskområde.

Det tar ett antal månader innan du får fullgott skydd så det är en bra idé att starta vaccinationen under lågsäsong. Beroende på ålder behöver du 3 eller 4 doser första året.

Vaccination för företag stelkramp

Vaccination mot stelkramp

Ni som företag kan kontakta oss för vaccination mot stelkramp, difteri och kikhosta.

Vaccinet mot stelkramp/difteri och kikhosta räknas till det som vi kallar grundskydd. Det vill säga något som alla personer i Sverige behöver ha oavsett ålder. Du behöver en påfyllnadsdos var 20:e år.

Viktig information till företag

Ni behöver vara en grupp på 15 personer på en arbetsplats, förening eller liknande som vill vaccinera er på på plats för att Vaccinia ska komma till er. Om ni är ett mindre företag med inte så många anställda kan man erbjuda tex familjemedlemmar att vaccinera sig vid samma tillfälle.

Beroende på säsong kan vi antingen komma ut med vår vaccinationsbuss alternativt låna ett rum hos er som tillfälligt kan fungera som vaccinationsrum.

Vi går igenom ert vaccinationsbehov på plats. Vi journalför alla vaccinationer såsom övrig sjukvård är ålagd att göra.

Aktuella priser på alla vaccinationer hittar ni i vår prislista.

 • inställelseavgift på 2000kr /tillfälle inom Lidköpings tätort.
 • För övriga kommuner i Skaraborg är inställelseavgiften 2500kr /tillfälle. Milersättning tillkommer. För orter utanför Skaraborg skickas prisuppgift vid förfrågan.

För bokning eller frågor om företagsvaccination

Kontakta oss via e-post alternativt prata in ett meddelande på vårt mobilsvar så ringer vi tillbaka.

Har du behov av vaccination inför tjänsteresa? Läs mer här.

 • info@vaccinia.se

 • 0709-88 40 96 (Lämna gärna ett meddelande på vårt mobilsvar)

Varmt välkomna!

Beställ vaccination till ditt företag här!

  Minst antal personer: 15  [wpgdprc "Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter."]

  Fyll i formuläret och skicka det till oss så återkommer vi snarast med mer detaljerad information.

  OBS! Denna beställning är inte bindande.