Vaccination inför tjänsteresa

Reser du utomlands i tjänsten?

Inför resan kan du behöva skydd mot smittsamma sjukdomar. Vilka vaccinationer som behövs varierar beroende på vart du ska resa, hur länge du ska vara borta och på vilket sätt du reser. Enligt arbetsmiljölagen har arbetsgivaren en skyldighet att se till att arbetet kan utföras utan risk för ohälsa.

Vi kan hjälpa till att se över vilka vaccinationer som behövs för att förebygga sjukdom i samband med tjänsteresan.

Får du uppdrag utomlands med kort varsel?

Då kan det vara en god idé att se över ditt vaccinationsskydd även om ingen tjänsteresa är planerad just nu. Flera vaccinationer har långvarigt skydd och kan därmed tas i god tid innan en planerad resa. Allt för att du ska kunna åka iväg snabbt och ändå känna dig trygg vad gäller smittsamma sjukdomar.

företagsvaccination mot bältros

Ibland kan en epidemi i ett land leda till ett förändrat behov av vaccination inför en kommande resa i tjänsten.

Vi på Vaccinia är alltid uppdaterade om de senaste nyheterna kring resemedicin och vaccin. Vi har också kontakt med ledande specialister i  Sverige när det gäller sjukdomsutbrott och aktuella hälsorisker på just ditt resmål.

Du kan lita på att du får relevant och individuell  rådgivning utifrån de omständigheter som utmärker din resa.

Vaccination för företag stelkramp

Information till dig som bokar vaccination inför tjänsteresa!

Inför besöket :

  • Ta gärna med dig vaccinationskort på tidigare vaccinationer om du har. Även om det var länge sedan en dos togs kan det ibland vara möjligt att fylla på ändå.
  • Om vaccinationen ska fakturas medtag fakturaunderlag. Det går också bra att betala med kort på plats. Kvitto med personnr kan skrivas ut på plats utöver vanligt kassakvitto och så önskas.

Vi går igenom dina tidigare uppgifter och gör upp en plan för den kommande vaccinationen. Det är alltid bra att vara ute i så god tid som möjligt då vissa vacciner behöver ges i flera doser med att antal veckor emellan.

Skulle det vara så att det är kort varsel inpå resan går det oftast att börja med något för att sedan fullfölja vaccinationen efter hemkomst med tanke på eventuella framtida resor.

Vi journalför alla vaccinationer såsom övrig sjukvård är ålagda att göra.

Aktuella priser på alla vaccinationer hittar ni i vår prislista.

För bokning eller frågor om vaccination inför tjänsteresa

Kontakta oss via e-post alternativt prata in ett meddelande på vårt mobilsvar så ringer vi tillbaka.

  • info@vaccinia.se

  • 0709-88 40 96 (Lämna gärna ett meddelande på vårt mobilsvar)

Varmt välkomna!